DET SALTE KØKKEN

Vi hos Peter Beier Chokolade elsker at udforske, hvilke muligheder chokoladen skaber i køkkenet. Her har vi eksperimenteret i det salte køkken og kreeret de lækreste opskrifter. Lad dig inspirere til en ægte chokoladeoplevelse! Velbekomme.


PETER BEIERS CHOKOLADE/GORGONZOLA SAUCE


INGREDIENSER

 

 

  • ½ l. fløde
  • 1 rødløg
  • 100 g. champignon (eller blandet svampe)
  • 50 stk. cacaofrugter (50 g.) Hispagnola 88% chokolade
  • 50 g. gorgonzola
  • Friskpresset citronsaft
  • Frugtgelé

Fremgangsmåde
Løgene hakkes fint og svitses og skiveskårede svampe tilføjes efterfølgende.
Fløde tilsættes og koges op. Rør gorgonzola og chokolade ind i sovsen.
Tilsæt evt. mere gorgonzola og chokolade efter smag.
Inden servering smages til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og gelé.



CHOKOLADEDRESSING PALEOSTYLE



INGREDIENSER

 

 

  • ½ finthakket rødløg
  • ¼ dl. grofthakkede tranebær
  • 20 stk. cacaofrugter (20g) meget finthakket PB Blend 88% chokolade (Hispaniola 88% kan også bruges)
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 1 dl. olivenolie
  • ½ dl. økologisk balsamico eddike
  • Et meget lille drys vaniliepulver
  • 3 dråber fiskesauce
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes og trækker så længe, som du har tid til.
Dressingen fungerer fantastisk på en forret med laks, dampede bønner eller andre
dampede grønsager. Kun fantasien sætter grænser.