INFO

Det Søde Køkken

Vores chokolade er den perfekte råvare til de lækreste desserter, og derfor elsker vi i Peter Beier Chokolade det søde køkken ! Vi har her kreeret de skønneste opskrifter - så alt du skal gøre er at lade dig inspirere til en ægte chokoladeoplevelse. God fornøjelse og velbekomme.



PETER BEIERS EGEN CHOKOLADEKAGE


INGREDIENSER

Fremgangsmåde:

Smøret smeltes i en gryde, og den hakkede chokolade tilsættes. Rør rundt i massen indtil chokoladen er smeltet. Gryden tages af varmen, og sukkeret røres i. Lad massen køle lidt af inden æggene røres i lidt ad gangen. Til sidst vendes melet i. Bages i en rund springform (ca.22 cm i diameter), foret med bagepapir, i ca 25 min ved 180 grader varmluft. Kagen vil virke ubagt, men den vil sætte sig efter en dag i køleskabet. For at opnå en lækker og blød konsistens er det vigtigt, at kagen bages dagen før, den skal spises.Inden servering sigtes kakaopulver i et tyndt lag over kagen. Pynt evt. med Peter Beiers kakaonibs eller Cosy Winter Wonders.

OBS! Melet kan udelades, hvis man ønsker en glutenfri udgave. Kagen bages blot et par minutter længere.



CHOKOLADE CRÉME BRULÉE
 
 

INGREDIENSER

  • 80 stk. cacaofrugter (80 g.) Hispagnola 49% (Kan også laves på Hispagnola 33%)

  • 240 g. piskefløde

  • 60 g. sukker

  • 2 æggeblommer

  • 50 g. sukker til karamellåget

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 100 grader varmluft.
Hak mælkechokoladen helt fint.
Varm fløden op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret i gryden – tilsæt chokoladen og rør godt rundt
Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med resten af sukkeret i en skål.
Hæld den varme og næsten kogende chokoladefløde over æggeblandingen i én omgang og pisk på livet løs med et piskeris.
Hæld chokoladeblandingen tilbage i gryden og varm den op og rør konstant, til den når 83 grader.
Hæld chokoladecremen i fire ramekiner og bag dem i ca. 50 minutter, eller indtil cremen har sat sig. Køl af og sæt dem i køleskabet – i mindst 6 timer.
Tag créme bruléerne ud af køleskabet lige inden servering.
Drys et lag sukker over cremerne og karamellisér sukkerlaget ved hjælp af en gas
- brænder. 



PETER BEIERS SUNDE CHOKOLADE VAFLER

INGREDIENSER

  • 20 gram havregryn
  • 60 gram æggehvider
  • 1 æg
  • 1 spsk. boghvedemel
  • 1 banan
  • 1 spsk. kakaopulver med top
  • 1 tsk. sukrin sukker / 5 gram sirup
  • Evt. en tsk bagepulver
  • Evt. saft af en skive appelsin

Fremgangsmåde

Alle indgredienserne blendes og du er nu klar til at bage vaflerne.

Brug lidt kokosolie til at smøre vaffeljernet, så vaflerne let slipper.

Tip: Spis dem med friske bær og hakket chokolade.



LUKSUS CHOKOLADE-KOKOS HAVREGRØD
- toppet med kakaonibs og mandelflager

INGREDIENSER

Selve grøden:

  • 1 æg
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk kokosmel
  • 1-2 spsk honning eller sukker, du vælger selv hvor sødt det skal være
  • 40 gram havregryn
  • Mælk, ca. 2-3 dl. bedøm selv hvilken konsistens du ønsker
  • En knivspids salt 

Topping:

Fremgangsmåde

Rør det hele op i en gryde ved lav varme, indtil den ønskede konsistens er tilpas.

Server grøden drysset med kakaonibs og hakkede mandler

Tips: Du kan erstatte mælk med vand eller med kokosmælk for mere kokossmag.



SUND CHOKOLADE-AVOKADO MOUSSE

 

INGREDIENSER

  • 2 modne avocadoer
  • 2 spsk kokosmælk evt. light
  • 2 spsk kakaopulver
  • 3 spsk sukker
  • 90 gram smeltet 70% Hispagnola chokolade - den er rigtig god til, da den er meget ''frugtig'' i smagen
  • 2 tsk vaniljesukker
  • En halv tsk salt 
  • Du kan evt. erstatte 20 gram af hispagnola med vores mørke kaffebønner. 

Fremgangsmåde:

Det hele blendes sammen og er derefter klar til brug.

Kan både spises som smørepålæg på brød og som mousse.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere