INFO

Temperering af Chokolade

Hemmeligheden bag ethvert perfekt stykke chokolade er tempereringen. Denne proces sørger for, at chokoladen får et flot blankt skær og det rigtige knæk. Det kan tage tid at mestre denne kunst, men lad det endelig ikke afholde dig fra at prøve. Vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig med at temperere chokoladen på den helt rigtige måde.
                                      

Råchokoladen varmes op til 45 °C ved hjælp af vandbad. Herefter skal chokoladen nedkøles i et nyt vandbad eller ved at komme hakkede stykker chokolade (2-4 mm) i den smeltede chokolade.

Under nedkølingen er det vigtigt, at chokoladen bliver omrørt. Når chokoladen er nede på de 28 °C, kan det ses ved at chokoladen er tyk og stivner i kanten af skålen og samtidig er meget glansfuld.
Herefter varmes chokoladen forsigtigt op til 31 °C for hvid chokolade, 32 °C for lys chokolade og 33 °C for mørk chokolade. Temperaturen skal holdes så længe man arbejder med chokoladen.


For at tjekke, om man har tempereret chokoladen rigtigt, kan man tage en kniv og dyppe knivspidsen i chokoladen. Efter ca. 2 min. skal chokoladen være begyndt at stivne. Hvis ikke det er lykkedes med tempereringen, kan du blot lade chokoladen stivne igen og starte processen forfra.

Hærdningen af chokoladen er også meget vigtig. Det anbefales derfor, at man står ved et åbent vindue, når man skal overtrække stykkerne. Blæsten og kulden fra vinduet vil være et uvurderligt redskab til at hjælpe nedkølingen på vej.
Undgå at sætte chokoladen i køleskab, da den så vil blive grå pga. fugten fra køleskabet og den alt for lave temperatur.

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere