ÆBLEKANEL TRØFFEL

PETER BEIERS ÆBLE-KANEL TRØFFEL
INGREDIENSER

Ca. 40 stk.
• 300 g. sukker
• 500 g. æbler
• 0,5 dl. vand
• 0,5 spsk. atamon
• 11 g. kanel
• 100 stk. cacofrugter (100 g.) Java White 28%
• 220 stk. cacaofrugter (220 g.) Hispaniola 33%
• 40 chokoladekapsler (Hvis du er presset på tid kan du i vores butikker købe
færdigstøbte chokoladekapsler der er lige til at fylde)
• Kaffekrokant (Se evt. opskrift på side 13)

 

MARMELADE
Æblerne skylles, skrælles og kernehuset fjernes og deles herefter i både.
Æbler, sukker og vand varmes op i en stor gryde ved middel varme. Omrøres jævnligt.
Når sukkeret er smeltet, skrues der op for varmen – der omrøres stadig jævnligt.
Når marmeladen koger slukkes og der omrøres i 10 min. Herefter skal det stå og køle af
i ca. 10 min. Marmeladen hældes over i en skål, hvor der blandes atamon og 5 g. kanel
i. Omrøres med piskeris eller i røremaskine med middel hastighed i ca. 5 min.

 

ÆBLE/KANEL TRØFLEN
Æblemarmeladen vendes med smeltet Java White 28% og det resterende kanel.
Sæt chokoladekapslerne på en bakke og sprøjt æble/kanel trøflen i. Kapslen skal ikke
fyldes helt op til kanten, da der skal være plads til den lyse chokolade, som trøflen skal
lukkes med.
Temperer 200 g. Hispaniola 33%, som skal bruges som låg på kapslerne (se guide på
side 5) Herefter sprøjtes den tempererede lyse chokolade ovenpå, som skal danne et
låg til kapslen. Låget skal være helt tæt. Bank gerne bakken i bordet løbende, for at få
den lyse chokolade til at slutte tæt. Der drysses løbende med kaffekrokanten, da den
lyse chokolade størkner forholdsvis hurtigt.