Brownie

INGREDIENSER
1 Bradebande

  • 750 stk. cacaofrugter (750 g.) Ecuador 70%

  • 400 g. smør

  • 15 æg

  • 1140 g. sukker

  • 195 g. mel

  • 1⁄2 tsk. bagepulver

  • 1⁄2 tsk. havsalt

  • 6 spsk. kakaopulver 

  • 100 g. valnødder

  • 150 g. kakaonibs 

     

Fremgangsmåde
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt og rør den smeltede chokolade/smør- blanding i æggene.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i og rør dejen godt igennem.
Rør til sidst valnødder og kakaonibs i dejen.
Hæld dejen i en ovnbradepande beklædt med bagepapir og bag den ved 170 grader i ca. 40 minutter. Kagen skal som de fleste chokoladekager tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. når du stikker strikkepinden i kagen, skal der hænge lidt dej fast. Afkøl kagen og skær den ud.

TIP! Brownien holder sig fint i køleskab i op til 1 uge.