Peter Beiers Chokoladekage

Opskrift på fastelavnsboller med orange (6 stk.)

Det skal du bruge (vandbakkelse):

  • 75 g. smør
  • 5 dl. Vand
  • 75 g. mel
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 små æg

Sådan gør du: Kog smør og sukker op i en gryde. Bland herefter mel, sukker salt og vaniljesukker i og rør dejen til en jævn masse. Rør herefter konstant i ca. 2 min. Tag nu dejen af varmen og lad den køle lidt af. Rør nu æggene sammen i en skål, og hæld æggemassen i dejen lidt efter lidt. Det er vigtigt at du æggene bliver blandet helt ind i dejen for hver gang du hælder æggemasse i. Når alle æggene er rørt i dejen, og den er glat og jævn kommes den i en sprøjtepose med en rund tyl. Form nu 6 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne i ovnen ved 200 gader, midt i ovnen i 35 min.

Når vandbakkelserne er færdige tages de ud af ovnen og køles helt af inden du arbejder videre med dem.

Det skal du bruge (fyld):

Orange creme:

  • 3 dl. Piskefløde
  • 50 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 plader husblas
  • 5 dl. Saft fra en appelsin
  • 1 tsk. fintrevet appelsinskal fra en økologisk appelsin

Chokolade spread:

  • Orange chokoladespread fra Peter Beier Chokolade

Sådan gør du: Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand og lad det stå i 15 min. Varm 0.5 dl. appelsinsaft i en gryde ved mellem varme. Lad det køle af til fingervarme. Vrid nu husblassen fri for vand og rør det sammen med den fingervarme appelsinsaft. Pisk fløden til flødeskum. Si vaniljesukker og flormelis i flødeskummen, og vend det forsigtigt sammen.  Rør nu 1 spsk. Af flødeskummen sammen med appelsinsaften. Vend nu appelsinsaften i flødeskummen, lidt af gangen til en jævn masse. Tilsæt nu den revet appelsinskal. Sæt appelsincremen på køl i 30 min.

26943270_10214903039393741_820648503_n

 

Når cremen har været å køl, og vandbakkelserne er kølet helt af, skæres vandbakkelserne i to dele. I midten af hver af vandbakkelsesbundene kommes 1 tsk. orange spread fra Peter Beier. Kom nu appelsincremen i en sprøjtepose med en takket tyl, og sprøjt cremen rundt om spreaden. Kom vandbakkelsestoppen på. Pynt med chokoladeglasur, revet appelsinskal og kakaonibs. Fastelavnsbollerne kan selvfølgelig også pyntes anderledes – kun fantasien sætter grænser 

Velbekomme!