COOKIES

INGREDIENSER, ca. 10 stk.
• 120 g. sukker
• 140 g. farin
• 140 g. smør (stuetemperatur)
• 1 æg
• 240 g. hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
• ½ tsk. natron
• 1 tsk. salt
• ½ tsk. vaniljeessens/ekstrakt (eller vaniljepulver)
• 200 stk. cacaofrugter (200g) Tanzania 75% chokolade (hvis man ønsker dem
sødere anbefales Madagascar 67% chokolade)

 

Rør sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
Tilsæt æg og pisk igen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed
Vend til sidst chokolade i dejen og bland det hele godt i.
Kom dejen på køl i min. 1 time.
Del dejen i 10 nogenlunde lige store portioner og rul dem til kugler.
Sæt kuglerne med god afstand i mellem på en bageplade beklædt med bagepapir .
På en almindelig bageplade kan der ca. være 5 cookies.
Bages midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter.
(15 min: let bløde, 16 min: almindelige, 17 min: sprøde)
Tag cookies ud og lad dem afkøle på en bagerist med bagepapir.
Opbevares i en lufttæt beholder.