CREME BRULÈE

INGREDIENSER

  • 80 stk. cacaofrugter (80 g.) Hispagnola 49% (Kan også laves på Hispagnola 33%)

  • 240 g. piskefløde

  • 60 g. sukker

  • 2 æggeblommer

  • 50 g. sukker til karamellåget

 

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 100 grader varmluft.
Hak mælkechokoladen helt fint.
Varm fløden op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret i gryden – tilsæt chokoladen og rør godt rundt
Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med resten af sukkeret i en skål.
Hæld den varme og næsten kogende chokoladefløde over æggeblandingen i én omgang og pisk på livet løs med et piskeris.
Hæld chokoladeblandingen tilbage i gryden og varm den op og rør konstant, til den når 83 grader.
Hæld chokoladecremen i fire ramekiner og bag dem i ca. 50 minutter, eller indtil cremen har sat sig. Køl af og sæt dem i køleskabet – i mindst 6 timer.
Tag créme bruléerne ud af køleskabet lige inden servering.
Drys et lag sukker over cremerne og karamellisér sukkerlaget ved hjælp af en gas- brænder.