AZTEKERTÆRTE

Ingredienser

 

TÆRTEDEJ
• 150 g. blødt smør
• 95 g. flormelis
• 30 g. mandelmel
• 1 knivspids salt
• 0,5 stang vanilje

• 1 spsk. æg
• 225 g. hvedemel
• 45 g. maizena
• 1 spsk. kakaopulver (kan købes i vores butikker)

 

ABRIKOSMARMELADE
• ca. 10 stk. abrikoser
• 1 dl. vand

• 1 dl. sukker

 

CHOKOLADEGANACHE
• 360 g. fløde
• 320 stk. cacaofrugter (320 g.) Cuba Dark 70%
• 120 g. smør
• 1 stk. muskatblomme
• 5 stk. peberkorn
• lidt chili (efter smag)

• 1 dl. sukker
• 1 stang kanel
• 2 tsk. nelliker
• 1 tsk. allehånde
• 3 stk. kardemommekapsler
• lidt frisk koriander (efter smag)
• 1 tsk. lime, saft og skal (efter smag)
• 3 tråde safran

 

CHOKOLADEPYNT
• Kakaonibs (kan købes i vores butikker)
• Koriander

• Chiliflager
• Chokoladeflager

 

TÆRTEDEJ
Alle ingredienser køres sammen på foodprocessor og kommes herefter i madfilm
og lægges på køl 15 min. Herefter rulles dejen ud i ca. 3mm tykkelse og lægges på
bagepapir. Prik huller i tærtedejen med en gaffel. Bunden bages ved 170 grader i ca.
15 min. Mens den stadig er varm udstikkes en cirkel på 22 cm. i diameter, og tærtebunden
køles af.

 

ABRIKOSMARMELADE
Abrikoser gives et opkog i vand og sukker og koges til det er jævnt. Blendes evt. hurtigt
med en stavblender. Køles herefter af.

CHOKOLADEGANACHE
Fløde gives et opkog med krydderier, limeskal og korianderblade. Det er fint hvis krydderierne
kan få lov til at trække så længe som muligt i fløden. Chokoladen hakkes fint.
Den varme fløde filtreres og hældes gradvist over chokoladen, og piskes til denne
smelter sammen med fløden. Når massen har nået ca 40 grader, tilsættes smøret lidt
af gangen.

 

Tærtebunden pensles med abrikosmarmelade. En springform på 22 cm. i diameter
fores med kageplast og tærtebunden lægges i ringen. Den lune ganache hældes over
tærtebunden. Kagen sættes på køl til den er kold.
Ved servering pyntes tærten med brud af chokolade, samt kakaonibs, chili og koriander.