MACARONS MED CHOKOLADEGANACHE

MACARONBUNDE

  • 43 g. mandler

  • 70 g. flormelis

  • 5 g. kakaopulver

  • 40 g. æggehvider

  • 25 g. sukker

CHOKOLADEGANACHE

  • 200 stk. cacaofrugter (200 g.) Madagascar 67%

  • 100 g. fløde

  • 20 g. smør 


MACARONBUNDE:
Smut mandlerne, kom dem i en blender og blend dem til fint mandelmel. Kom florme- lis og kakaopulver i blenderen og blend videre. Sigt blandingen i en skål og sæt den til side.
Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk i 2-3 min. indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelmelblandingen forsigtigt i marengsen.
Hæld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt ca. 24 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Lad de ubagte macaronbunde tørre ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader og bag macaronbundene i ca. 12 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

CHOKOLADEGANACHE
Varm fløden til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen.
Lad det stå et kort øjeblik og rør dernæst rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og rør igen til en glat creme.
Sæt film over skålen og sæt til side indtil den skal bruges.

Saml macaronbundene med ganachen i midten. Brug en sprøjtepose. Opbevar de samlede macarons i en lufttæt beholder på køl i et par dage.