TEBOLLE

INGREDIENSER
ca. 20 STK.

  • 5 dl. lunkent vand

  • 25 g. gær

  • 2 æg

  • 900 g. hvedemel

  • 75 g. sukker

  • 15 g. havsalt

  • 75 g. blødt smør

  • 200 stk. cacaofrugter (200 g.) Riverside 70% chokolade

  • 1 sammenpisket æg til pensling
     

Fremgangsmåde:

Hæld lunkent vand i en skål og rør gæren ud heri.

Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det godt sammen.

Ælt det bløde smør ind i dejen, og når smørret er blevet æltet ud i dejen, tilsættes chokoladen. Ælt yderligere 1-2 min. og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 2 timer.

Vend dejen ud på et melet bord og del den i 2 stykker, som hver trilles til en pølse. Del hver pølse i 10 stykker og form dem til runde boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. 2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i ca. 10-12 minutter. Severes lune.

TIP! Chokoladebollerne kan fryses ned og lunes i ovnen eller ristes på brødristeren ved servering.