Gateau Marcel

INGREDIENSER
• 300 stk. cacaofrugter Venezuela 72% chokolade
• 300 g. smør
• 300 g. sukker
• 200 g. pasteuriserede æggeblommer
• 250 g. pasteuriserede æggehvider
• Kakaopulver til pynt (kan købes i Peter Beier Chokolade)

 

Smelt chokoladen og smøret i en gryde over lav varme.
Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret – pisk godt indtil sukkeret ikke knaser
længere.
Hæld den smeltede chokolade og smørblanding ned i de piskede æggeblommer lidt
efter lidt, mens du rører grundigt.
Pisk derefter æggehviderne med den sidste halvdel af sukkeret til hviderne er helt
stive. Herefter vender du forsigtigt hviderne ned i chokoladeblandingen, så du ender
med en rigtig lækker mousse.
Hæld blandingen over i en skål på en vægt, så du kan veje den. Du skal nemlig kun
bage halvdelen af dejen.
Smør en springform på ca. 22 cm med smagsneutral olie. Klip et rundt stykke bagepapir
der lægges i bunden af formen og en lang strimmel der lægges langs kanten.
På den måde undgår man, at bagepapiret buler og krøller.
Den afvejede halvdel hældes i formen og bages i midten af ovnen ved 160 grader
varmluft i 25-30 min. Imens sættes resten af dejen i køleskabet.
Kagen hæver meget op inde i ovnen, men så snart den tages ud, falder den sammen i
midten – det er helt normalt.
Når kagen er færdigbagt, køles den helt af i springformen.
Når kagen er kold, fyldes resten af dejen ovenpå og sættes på køl igen med film over
(gerne natten over).
Inden kagen serveres, pyntes den med kakaopulver.